Passie voor beton

Gevlinderde design betonvloer

Als u uw woning wilt voorzien van een unieke en stijlvolle vloer met een persoonlijk karakter, dan is een gevlinderde betonvloer (ook wel ‘woonbeton’ genoemd) een uitstekende keuze.

Het is een veelzijdige vloer die dankzij z’n duurzame karakter lang mee gaat en die past in vrijwel elk vertrek en bij elke sfeer. Bij Van de Laar Betonvloeren ontzorgen we u van A tot Z als het gaat om het professioneel aanbrengen van gevlinderde betonvloeren.

Lees hier meer over het unieke karakter en de verschillende mogelijkheden bij uw keuze voor een gevlinderde betonvloer.

Gijs van de Laar betonvloeren

Wat wordt bedoeld met een gevlinderde betonvloer?

Een gevlinderde betonvloer is een fraai afgewerkte betonvloer en kent een geheel eigen en volstrekt uniek karakter.

Doordat elke vloer met de grootste zorg handmatig wordt aangebracht, is de betonvloer altijd afgestemd op uw persoonlijke wensen op het gebied van afwerking en kleur. Daardoor zijn we in staat om uw betonvloer een eigentijdse, industriële uitstraling mee te geven. Wij brengen de vloer handmatig en met de grootste zorg aan. Dankzij onze jarenlange ervaring kunt u rekenen op een professionele en efficiënte werkwijze en een perfect eindresultaat.

Keuze uit verschillende soorten gevlinderde betonvloeren

De betonmix bepaalt voor een belangrijk deel de eigenschappen van de gevlinderde betonvloer. Wilt u het accent leggen op energiezuinigheid of juist de kans op het ‘werken’ van de vloer verminderen?

Van de Laar Betonvloeren helpt u graag bij het maken van de juiste keuze en adviseert u heel gericht wat in uw situatie het meest passen is. In de betonmix kunnen we de juiste ingrediënten kiezen om bepaalde accenten te leggen. Ook het wel of niet kiezen voor vloerwarming is van invloed op de betonmix. Daarom luisteren wij aandachtig naar uw wensen zodat we voor het aanbrengen de vloer maximaal kunnen afstemmen op uw persoonlijke voorkeuren. Een eigen kleur kiezen? Met kleurpigmenten die bij de betoncentrale worden toegevoegd aan het beton, is het mogelijk om invloed uit te oefenen op de uiteindelijke kleur.

De voordelen

Wat zijn de voordelen van een gevlinderde betonvloer?

 • Unieke en volkomen natuurlijke uitstraling;
 • Energiezuinig; ideaal in combinatie met vloerverwarming;
 • Duurzaam en minder gevoelig voor slijtage of krassen;
 • Eenvoudig in onderhoud;
 • Hygiënisch doordat de vloer naadloos is.

Op welke wijze pakken we het aanbrengen van de betonvloer aan?

Bij Van de Laar Betonvloeren pakken we het aanbrengen van een gevlinderde betonvloer op efficiënte wijze aan. Zo ervaart u niet alleen de minste overlast maar bent u ook verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige betonvloer.

Kort gezegd wordt uw gevlinderde betonvloer in twee dagen aangebracht. Een dag wapening en één dag om uw betonvloer te storten en te vlinderen. Uiteraard is het tijdsbestek ook afhankelijk van het aantal vierkante meters en het aantal verdiepingen. Na de bevestiging van uw opdracht maken we eerst een afspraak bij u op locatie. Tijdens deze afspraak meten we het aantal vierkante meters en de dikte van de vloer. Ook bespreken we technische details en eventuele vragen. De eerste werkdag bestaat uit het leggen van de wapening en de plaatsing van de randisolatie. Ook controleren we de aansluitingen bij puien en dorpels. Dat laatste doen we om de juiste hoogte te controleren. Dit doen we ook bij het inmeten. Bij de wapening leggen hebben we op die wijze ook een extra check. Op uw locatie wordt op de tweede werkdag uw betonvloer gestort en gevlinderd.

De werkwijze bij het impregneren van de betonnen vloer

Om de kans op vlekken te verkleinen en de vloer nog makkelijker schoon te houden, adviseren wij om de vloer te impregneren. Van de Laar Betonwerken heeft een beproefde werkwijze als het aankomt op het impregneren van uw betonvloer. Deze werkwijze lichten wij u graag stap voor stap toe.

 • Na ongeveer 4 weken komen wij bij u langs om de vloer te schuren op een diamandpad, korrel 3500;
 • Hier komt stof af en de poriën gaan daardoor verder open;
 • Vervolgens gaan we de vloer industrieel stofzuigen zodat al het stof wordt verwijderd;
 • Dan schrobben we de vloer met water en zeep met behulp van een speciale schrob/zuig machine. Dit laten we goed drogen;
 • Dan spuiten we de poriën dicht zodat er een betere weerstand tegen vloeistofindringing ontstaat;
 • Na het impregneren 24 uur de vloer NIET belopen.

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw vloer, raden wij u aan om de vloer goed en regelmatig schoon te maken. U kunt de betonnen vloer onderhouden met lauw water in combinatie met, edelzeep, groene zeep, groene Dreft of een andere ph-neutrale zeep. Uiteraard kunnen we u adviseren over welk schoonmaakmiddel of onderhoudsmiddel geschikt is.

Uw gevlinderde betonvloer start met een persoonlijk gesprek

Zoekt u een stoere en unieke vloer voor uw woning? Dan is een gevlinderde betonvloer een uitstekende optie. Niet alleen is het een multifunctionele vloer maar bovendien past deze in elke ruimte. Een gevlinderde betonvloer is een stijlvolle keuze, kent geen naden en is mede daardoor zeer onderhoudsvriendelijk. Door het slijt- en krasvaste karakter gaat een betonvloeren jarenlang mee. Sterker nog: een betonvloer wordt in de loop van de tijd alleen maar mooier. Wij vertellen u graag meer over de eigenschappen en mogelijkheden van gevlinderde betonvloeren tijdens een persoonlijk gesprek. Neem daarvoor contact op met Van de Laar Betonvloeren en kies ook voor een gevlinderde betonvloer!

Opgeleverde betonvloeren